Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

    Youkali, τραγούδι του Kurt Weill, ονειρικός τόπος όπου η ουτοπία γίνεται πραγματικότητα κι όλα φαντάζουν πιθανά...
   Μια παρέα 7 ατόμων ενώσαμε την ανάγκη μας για συνθήκες εργασίας που βασίζονται στην αλληλεγγύη, την ισοτιμία και την συνευθύνη μεταξύ των μελών και με την τρέλα και τη διαφορετικότητά μας δημιουργήσαμε το Youkali.
   Ένα συνεργατικό καφενείο, χώρο χαλάρωσης, συντροφικότητας και διασκέδασης που λειτουργεί χωρίς δομές ιεραρχίας και σχέσεις εκμετάλλευσης, χωρίς υπαλλήλους και αφεντικά.
   Ένα χώρο που δημιουργήθηκε από το μηδέν μεταμορφώνοντας ανακυκλώσιμα και παραμελημένα υλικά στην κρυμμένη Πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, με ελάχιστα   χρήματα, τη βοήθεια φίλων και ανάλογων εγχειρημάτων (κολεκτίβες εργασίας).
   Οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσω γενικής συνέλευσης. Το καφενείο δεν είναι ιδιοκτησία των μελών, ανήκει στην κολεκτίβα. Μετά την κάλυψη των μισθών τα όποια κέρδη προκύψουν χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα για την είσοδο νέων μελών-εργαζομένων και για σκοπούς που έχουμε ορίσει στον εσωτερικό μας κανονισμό.
   Τα προϊόντα προσπαθούμε όσο το δυνατό περισσότερο να είναι από αλληλέγγυο εμπόριο και μικρούς παραγωγούς στις καλύτερες δυνατές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.